Steeds vaker kiezen huishoudens voor een cv-abonnement. Er zijn verschillende redenen om voor zo’n abonnement te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je zelf niet langer verantwoordelijk bent voor het onderhoud aan de cv-ketel. Het onderhoud wordt door een gespecialiseerde installateur uitgevoerd. Dankzij het onderhoud worden storingen in de cv-ketel voorkomen. Er is immers niets vervelender, dan een koude herfst- of winterdag zonder werkende cv-ketel door te moeten komen.

Rendement

Ook draagt het onderhoud aan de cv-ketel bij aan het rendement van de cv-ketel. Wist je bijvoorbeeld dat het bijvullen van de cv-ketel noodzakelijk is om het rendement optimaal te kunnen benutten? Wanneer de cv-ketel niet zou worden bijgevuld, zou er lucht in de leiding komen. Hierdoor wordt warmte minder efficiënt door je woning verspreid. Dit gaat logischerwijs ten koste van het rendement van de cv-ketel.

Energie én geld besparen

Door het rendement van de cv-ketel optimaal te benutten, zal je energierekening dalen. Er is immers minder energie nodig, om de warmte te kunnen vervoeren. Meer informatie over de mogelijkheden voor het in een topconditie houden van je cv-ketel vind je doorgaans in de voorwaarden van het cv-contract voor de cv-ketel. Vaak staat er een vast aantal onderhoudsbeurten per jaar voor cv-ketels.