Rolgordijnen zijn praktisch en stijlvol. Met rolgordijnen weet je zeker dat je het licht van de zon buiten houdt en heb je nooit last van de zon. Daarnaast passen ze werkelijk in ieder interieur.

Waarom kiezen voor rolgordijnen?

De redenen om te kiezen voor rolgordijnen zijn eindeloos. Ten eerste zijn ze enorm praktisch. Of het nu gaat om je woning of je werkplek, iedereen is gebaat bij goede zonwering. Het is namelijk een grote ergernis als je op de computer bezig bent en de zon steeds op je scherm schijnt, waardoor je amper wat kan zien. Ook is het niet fijn om in een ruimte te zijn waar het veel te warm is doordat de zon in de ruimte schijnt. Een ander praktisch punt is dat een rolgordijn niet over de kachel heen komt waardoor de warmte niet wordt tegengehouden, iets wat met gordijnen vaak wel gebeurt omdat deze helemaal tot aan de grond komen.

Materiaal

Er zijn verduisterende, warmtewerende, en zelfs lichtdoorlatende rolgordijnen. Voor iedere situatie zijn er dus rolgordijnen beschikbaar. En ze passen in ieder interieur. Je bepaalt zelf je eigen sfeer doordat er ontzettend veel mogelijkheden zijn qua maat, textiel, kleur of transparantie. Het is wel belangrijk dat de gordijnen passen bij de stijl van de ruimte, zodat ze de ruimte echt afmaken. Voor de slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen bijvoorbeeld erg geschikt, maar in de woonkamer zijn deze vaak niet nodig. In leefruimtes is het namelijk nog wel aangenaam als er daglicht naar binnen komt.

Kies de juiste kleur

De kleur van je gordijnen heeft veel effect op de sfeer in je kamer. Rolgordijnen zijn in verschillende kleuren en patronen te krijgen. Vaak zit je favoriete kleur er wel tussen, maar de vraag is welke kleur nou het mooist bij je interieur past. Het is dan handig om een kleurenpalet te maken van de ruimte. Dit zijn de kleuren van de meubels, wanden en accessoires. Kies hierbij de juiste kleur voor je rolgordijnen. Kies je voor een rustige kleur, zodat de accenten van de accessoires juist opvallen, of kies je voor een opvallende gordijnen en houd je de rest rustig?

Makkelijk in onderhoud

Rolgordijnen zijn makkelijk te onderhouden. Dit komt mede doordat stof en vuil minder vat heeft op een rolgordijndoek dan op normaal textiel. Ideaal natuurlijk als je niet zo van schoonmaken houdt, maar ook voor mensen met een huisstofmijtallergie is het een voordeel. Wil je toch de gordijnen af en toe schoonmaken? Gebruik dan een licht vochtige doek met lauw water. Maak het rolgordijn rustig schoon en wrijf niet te hard op het doek om beschadigingen aan de beschermlaag te voorkomen.